De boom die vrucht draagt ​​zal worden gestenigd

De boom die vrucht draagt ​​zal worden gestenigd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De boom die vrucht draagt ​​zal worden gestenigd, en we zullen stenen naar je gooien', zegt Jezus, de man die het 'goede nieuws' van het evangelie is.

Als je erover nadenkt, is het niet iets waar christenen al te vreselijk trots op moeten zijn, gezien het aantal keren dat Jezus zelf dezelfde dingen moest zeggen als iemand ter dood wordt gestenigd omdat hij een Jood of een Samaritaan of een homoseksueel of een atheïst is. , en om steeds weer dezelfde argumenten te gebruiken. Als de vroegchristelijke kerk niet het gevoel had dat ze met vuur speelden, zou hun gedrag zeker tot hun ondergang leiden. Het is moeilijk om niet te denken dat de kerk beter af zou zijn geweest als ze het standpunt van 'geweldloos verzet' had ingenomen. Het is immers waar dat men nooit effectiever is dan wanneer men niet als effectief wordt gezien. Maar ik ben oneerlijk tegenover christenen omdat zij niet degenen waren die de steniging deden.

Het echte doelwit van de woorden van Jezus aan St. Filippus zijn niet St. Filippus, maar de autoriteiten die St. Stefanus stenigden, nadat St. Stefanus een toespraak tot het Sanhedrin had gehouden waarin hij de naam van Jezus noemde, en vervolgens het Sanhedrin vroegen om de naam voor hen:

Dus brachten ze hem naar buiten en sloegen ze hem. En toen ze hem gegeseld hadden, namen ze hem gevangen en droegen hem over om de nacht door de bewaker te worden vastgehouden. Maar de cipier ging naar binnen en zette hem in de gevangenis. En de volgende ochtend, toen hij in het Praetorium werd vastgehouden, brachten ze hem hun pasjes voor de gouverneur, zodat hij hem aan de cipier kon geven om te worden bewaakt. Maar de gouverneur zei tegen hem: Je hebt geen macht om iemand te arresteren, tenzij het je is gegeven door de mensen van de stad. En hij was bang voor de mensen, want ze zouden kunnen zeggen: Hij is een vriend van de gouverneur. Maar aangezien het dag was, ging hij naar het Praetorium om met hem samen te vatten. En terwijl hij daar was, kwamen de priesters bij het altaar en smeekten hem: Stel hem niet aansprakelijk, want vandaag trekt ook uw schoonvader, de gouverneur, door deze stad. Maar hij antwoordde hun: Doe wat u gaat doen in de wet die u is opgedragen om naar te leven. En ze wilden Jezus arresteren, en ze grepen hem. En de volgende dag kwam Pilatus naar buiten en vroeg aan Jezus: Bent u de koning van de Joden? En Jezus zei: Vraag je dit alleen of hebben anderen je over mij verteld? En Pilatus antwoordde hem: Ben ik een Jood? En Jezus antwoordde: Vraag je dit alleen of hebben anderen je over mij verteld? Ben ik een heerser van heidenen? En hij antwoordde: U bent geen heerser van heidenen. Ben ik een koning? En hij antwoordde: U bent geen koning. Dus toen hem door de overpriesters werd gevraagd: Bent u de Christus, antwoordde hij: Ik ben het. En Jezus zei tot hen: Maar jullie hebben geen macht om iemand goed te noemen, jullie hebben geen macht om iemand slecht te noemen. Dus antwoordden de overpriesters: Wij hebben hem terecht als de Christus beschouwd. En toen Pilatus dit hoorde, gaf hij hem aan hen over om gekruisigd te worden.

En Jezus werd op het derde uur gekruisigd, en zij kruisigden hem, en de centurio, die aan de buitenkant stond, zag het gebeuren, en hij zei: Deze man was zeker de Zoon van God! En ze wisten dat hij van God kwam, vanwege de wonderen die hij had gedaan. En ze waren bang voor de mensen, omdat ze...


Bekijk de video: Ontwikkelingen in het Midden Oosten - Jaap Fijnvandraat


Opmerkingen:

  1. Averil

    Daarin zit iets. Ik dank voor de informatie, nu zal ik niet zo'n fout begaan.

  2. Hadrian

    Vertel het alsjeblieft in meer detail.

  3. Beathan

    Ik deel uw mening volledig. Ik denk dat dit een geweldig idee is. Ik ben het met je eens.Schrijf een bericht