Haagbeuk fruit

Haagbeuk fruit


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Haagbeuk fruit vlieg, *Dacus ciliatus* Say (Diptera: Tephritidae), is inheems in Noord-Amerika, maar is geïntroduceerd en gevestigd in heel Oost-Azië en in Europa, Afrika en Australië[@b1][@b2][@b3][@ b4][@b5]. Deze inheemse fruitvlieg valt vele soorten fruit aan en veroorzaakt schade door het leggen van eitjes en de daaropvolgende larvale voeding[@b1][@b6]. In Korea werd het voor het eerst ontdekt in Seoel in 2007 en in 2010 had het zich verspreid naar andere gebieden in Zuid-Korea, met name het grootstedelijk gebied van Busan, de derde grootste stad van het land. Naar schatting zijn nu ongeveer 100.000.000 bomen besmet met deze vlieg in Korea[@b2]. Om deze plaag te bestrijden, heeft de overheid een verordening uitgevaardigd op grond van de Plantenbeschermingswet die sinds maart 2013 van kracht is. Volgens de voorschriften moeten haagbeuken worden behandeld met ten minste 0,25% *Beauveria bassiana* (Balsamo-Crivelli) Vuillemin ( Hypocreales: Cordycipitaceae)[@b2].

*B. bassiana* is een veelvoorkomend entomopathogeen dat veel wordt gebruikt voor de bestrijding van plaaginsecten in de landbouw en voor de bestrijding van mugvectoren van pathogenen[@b7][@b8][@b9][@b10]. Het is een schimmel die overwintert in het eistadium (cocons) of larvale stadia (in de bladeren van een breed scala aan planten). De larven sterven in de herfst van het volgende jaar wanneer de temperatuur stijgt en schimmelsporen vrijkomen. De sporen ontkiemen op de cuticula van het insect en koloniseren in de haemocoel of op de monddelen[@b7].

Entomopathogene schimmels moeten aan drie basisvereisten voldoen voordat ze kunnen worden gebruikt om de vlieg te bestrijden: (1) ze moeten de juiste soort insectengastheer hebben, (2) ze moeten besmettelijk zijn voor die gastheer, en (3) ze moeten in staat zijn om op die gastheer te ontkiemen en te groeien [@b8]. De derde eigenschap, het vermogen om te ontkiemen en te groeien, is van groot belang bij de beheersing van de vlieg. Het is goed gedocumenteerd dat temperatuur en substraatconcentratie de kieming van *B beïnvloeden. bassiana*. De laagste temperatuur die kieming van de schimmel kan veroorzaken is 15-17°C en de hoogste is 35°C. Bij temperaturen tussen 15 en 30°C wordt de kiemkracht sterk beïnvloed door de substraatconcentratie. Bij een concentratie van 2--5%, *B. bassiana* kiemt bij temperaturen van 15 tot 20°C, maar bij een concentratie van 15% is de kieming het meest actief bij 10 tot 15°C[@b7]. De schimmel blijkt bij sommige insecten, zoals de bromvlieg (*Phormia regina*) sneller te ontkiemen dan bij andere, zoals de mug (*An. stephensi*)[@b9]. Om hoge infectieniveaus te bereiken, moeten de meeste entomopathogene schimmels ook in relatief hoge concentraties in het milieu worden gehouden. Daarom moet de toepassing van entomopathogene schimmels worden gedaan na een geschikte tijd wanneer optimale omgevingsomstandigheden heersen.

Schimmelinsecticiden kunnen ofwel insectspecifiek zijn, met een selectiviteit voor een bepaalde insectenvolgorde, of een breder spectrum. Een insectendodend spectrum wordt normaal gesproken uitgedrukt in een percentage van insectenorden of groepen, en een schimmelinsecticide wordt "breed spectrum" genoemd als het een substantiële activiteit heeft tegen meer dan 50% van de orden. Insecticide spectrum is uitgebreid bestudeerd voor *B. bassiana*, met het werkingsbereik tegen vliegen van de orde Diptera (48%--89%), Lepidoptera (20%-67%), Coleoptera (16%--57%) en Orthoptera (31%)[@ b10]. Daarentegen werd een spectrum van een breedspectrum entomopathogene schimmel tegen andere insecten van de orde Diptera, Lepidoptera, Coleoptera en Orthoptera niet volledig aangetoond.

*H. Er is gemeld dat heterophlia* een selectieve mortaliteit heeft tegen alleen de larven van lepidoptera en diptera, terwijl er geen duidelijke activiteit tegen andere orden van insecten is gemeld. Voor zover ons bekend is *H. heterophlia* is de enige entomopathogene schimmel die is onderzocht op zijn activiteit tegen een breed scala aan insecten, waaronder enkele van de bovengenoemde orden[@b11]. De hier gepresenteerde resultaten laten zien dat *H. heterophlia* doodde 90% van *E. postvittana* in minder dan 6 uur, wat wijst op de doeltreffendheid ervan als bestrijdingsmiddel tegen deze plaag. De LC~50~-waarden (Tabel S3) en de dosis-responscurves (Figuur S3) toonden aan dat de mortaliteit van dit entomopathogeen de typische helling van een S-vormige curve heeft. In dit experiment was de hoogste concentratie (4 mg/mL) van *H. heterophlia* vertoonde geen enkel effect op *E. postvittana*.

We hebben aangetoond dat *H. heterophlia* is pathogeen voor een reeks verschillende insecten en schaaldieren, met uitzondering van *B. bassiana*, die geen amfipoden kan infecteren. De resultaten laten ook zien dat *H. heterophlia* kon de garnaal *P. monodon* evenals de mug *Ae. aegypti*. Interessant is dat *Ae. aegypti* kan *H. heterophlia* en kweek het binnen 48 uur na infectie[@b12]. Deze soort wordt momenteel beschouwd als een secundaire vector van dengue, een infectie die bloedingen en de dood kan veroorzaken[@b13].

Er zijn verschillende meldingen geweest van de effectiviteit van entomopathogene schimmels om zowel fytofage als niet-fytofage soorten te bestrijden[@b14][@b15][@b16]. Deze studies hebben aangetoond dat entomopathogene schimmels het potentieel hebben om verschillende soorten insecten en spinachtigen te bestrijden. Over het algemeen hebben de schimmels een grote verscheidenheid aan doelwitgastheren gehad, zoals vliegen[@b17], motten[@b18], bijen[@b19], wespen[@b20], mieren[@b21], kakkerlakken[@b22 ], lieveheersbeestjekevers[@b23], meikevers[@b24], sprinkhanen[@b25], bladluizen[@b26], vlinders[@b27], bladluiskevers[@b28] en mottenetende kevers[@b29]. In de huidige studie, *B. bassiana* was effectief in het bestrijden van insectenplagen omdat de meeste insectenpopulaties stierven na een korte incubatieperiode in de experimentele arena's. Dit resultaat bevestigde onze eerdere waarneming voor het bestrijden van rijststamboorders in het laboratorium[@b7][@b8]. De rijststengelboorder (*Chilo suppressalis*) is een van de meest ernstige rijstplagen en tast de opbrengst en kwaliteit van rijst ernstig aan[@b30][@b31][@b32][@b33][@b34]. De meest effectieve dosis *B. bassiana* die in onze studie werd gebruikt, was 2 × 10^8^ sporen per larve, wat ongeveer het dubbele is van de dosis die we in onze vorige studie gebruikten[@b8]. De huidige gegevens gaven aan dat de *B. door bassiana* vrijgekomen sporen zijn effectief om de rijststengelboorder in het veld te bestrijden. *B. bassiana


Bekijk de video: 9 Jenis Tanaman Buah dalam Pot yang Cepat Panen


Opmerkingen:

 1. Estevan

  Very excellent idea

 2. Nikojas

  Goed gedaan, het bericht uitstekend

 3. Owain

  Nooit beter!

 4. Tanjiro

  Ik weet zeker dat je bedrogen bent.

 5. Andriel

  Het portaal is gewoon geweldig, er zouden er meer zijn!

 6. Arlando

  Op onze site kunt u uw persoonlijke horoscoop voor een bepaalde dag of een maand vooruit maken. We kunnen met precisie zeggen welke beroepen geschikt zijn voor jou, en waarin je zult slagen en carrièregroei.Schrijf een bericht