Snoeien van fruitstruiken in de herfst: aalbessen, frambozen, kruisbessen, bramen, bosbessen en kamperfoelie

Snoeien van fruitstruiken in de herfst: aalbessen, frambozen, kruisbessen, bramen, bosbessen en kamperfoelie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fruit- en bessenplanten

Met het begin van de herfst bevriest het leven in de tuin niet, maar begint het langzaam te vervagen, en totdat de sneeuw valt, hebben tuinders veel werk: na het oogsten moeten de planten worden voorbereid op overwintering en aan het begin van het volgende groeiseizoen, aangezien het in de herfst is dat het succes van de oogst van volgend jaar wordt gelegd. Hoe gemakkelijker de tuin de winter kan doorstaan, hoe dankbaarder hij zal reageren op uw bezorgdheid ervoor. We hebben al geschreven over het winterklaar maken van de tuin. Dit artikel gaat in op het snoeien van fruitstruiken in de herfst aan de vooravond van de winter.

Fruitstruiken snoeien

Bessenstruiken vormen de basis van de tuin en zijn een bron van vitamines en andere nuttige stoffen voor het menselijk lichaam. Het kweken van fruitstruiken is niet extreem moeilijk, maar het kost tijd, moeite en speciale kennis.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is het snoeien van fruitheesters, dat moet worden uitgevoerd op het door landbouwtechnieken aangegeven tijdstip, aangezien correct snoeien een positief effect heeft op de gezondheid, levensduur en opbrengst van het gewas, terwijl het te vroeg of te laat is. Onjuist uitgevoerde snoei kan ernstige en in sommige gevallen onherstelbare schade veroorzaken. Snoeien in de herfst van de belangrijkste fruitheesters wordt bijna jaarlijks uitgevoerd en ze beginnen meestal wanneer de rustperiode voor de struik begint.

Elk type fruitstruik heeft zijn eigen voorwaarden - sommige moeten in september worden gesnoeid, andere moeten in oktober of november worden gesnoeid, en de methoden van deze procedure zijn niet voor alle fruitgewassen hetzelfde, maar er zijn aanbevelingen die voor alle struiken gelden:

 • snoeien in de herfst wordt gedaan in gebieden waar geen strenge en lange vorst is, anders kan de schors bij het begin van de winter op de plaats van de wond bevriezen, wat kan leiden tot de dood van de struik;
 • planten mogen niet worden gekapt bij temperaturen lager dan -10 ºC, omdat bij zo'n lage temperatuur het hout te kwetsbaar wordt, het weefsel van de sneden losraakt en het gereedschap de takken ernstig verwondt;
 • haast je niet om de struiken die dit jaar zijn geplant te knippen: het is heel goed mogelijk dat je een fout hebt gemaakt met de plantplaats en de struik in de lente naar een ander deel van de tuin wilt verplaatsen - op een nieuwe plek begin je de kroon van de struik;
 • snoeien in de herfst wordt vooral gebruikt voor volwassen struiken en bomen;
 • zorg ervoor dat u secties van dikke takken (vanaf 8 mm in diameter en meer) verwerkt met een tuinpek;
 • Scherp geslepen gereedschappen worden gebruikt als gereedschap voor het snoeien van tuinstruiken - tuinzagen en snoeischaren. Soms moet je met een bijl werken. Een ladder kan nodig zijn.

Welke scheuten moeten worden gesneden, hangt af van het aantal jaren dat de takken van de ene of de andere soort vrucht dragen. Zwarte bessentakken dragen bijvoorbeeld 5 jaar vrucht, daarom moeten takken ouder dan vijf jaar worden verwijderd, omdat ze geen vrucht meer zullen dragen, maar alleen kracht en voeding zullen wegnemen van jongere en meer veelbelovende scheuten in termen van vruchtvorming. Er zijn twee snoeimethoden: uitdunnen, waarbij de takken helemaal aan de basis worden afgesneden, en snoeien door alleen de bovenkant van de scheut af te snijden. De beste tijd voor het snoeien is een rustperiode waarin de sapstroom is gestopt.

Frambozen snoeien

Wanneer trimmen

Gewone (niet-remontante) frambozen kunnen het beste onmiddellijk na het vruchtlichamen worden gesnoeid, en de snoeitijd is afhankelijk van de frambozensoorten die u in uw tuin kweekt - vroegrijpe struiken kunnen zelfs in de zomer worden gesnoeid nadat u hebt geoogst. Struiken van remontante of laatrijpe frambozenrassen worden in de herfst gesneden.

Snoeien in de herfst

De levensduur van frambozentakken is twee jaar. De scheuten groeien in het eerste jaar en dragen vrucht in het tweede jaar. Na het vruchtlichamen drogen ze geleidelijk uit, dus het heeft geen zin om ze tot de lente te laten staan. Snoeien in de herfst van vruchtdragende takken wordt dit jaar bij de wortel uitgevoerd. Om een ​​jonge scheut niet te verwarren met een oude, moet u er rekening mee houden dat de schors van de takken van het tweede jaar donkerder is dan die van jonge scheuten. Trouwens, eenjarige scheuten zijn ook niet de moeite waard om te vertrekken, want hoe meer scheuten op de struik, hoe bescheidener de bessenoogst zal zijn, dus laat niet meer dan 6-8 sterke scheuten van het lopende jaar achter, wat zal opbrengst volgend jaar, en snijd de rest op de grond.

Wat betreft de remontante variëteiten, ze dragen vrucht op de scheuten van het eerste jaar, daarom is het snoeien in de herfst van remontante frambozenstruiken voltooid - alle takken worden tot aan de wortel gesneden en verbrand. Als in uw omgeving de winters niet erg sneeuwachtig zijn, is snoeien in de herfst onpraktisch, en het is beter om het over te brengen naar de lente, en aan de vooravond van de winter, knoop de struiken eenvoudig vast met touw of touw en buig ze naar de grond - in deze positie zullen ze slechts een zeer kleine hoeveelheid sneeuw hebben om goed te overwinteren.

Bessen snoeien

Snoeitijd

Snoeien van zwarte bessen in de herfst kan direct tijdens het oogsten worden uitgevoerd, maar het is beter om het uit te voeren wanneer de aalbessen hun bladeren laten vallen en een rustperiode ingaan. Rode en witte bessen worden pas gesneden als de struiken hun bladeren al hebben laten vallen.

Snoeien in de herfst

Zwarte bes draagt ​​vrucht op zowel oude als nieuwe scheuten, maar hoe ouder de takken worden, hoe minder bessen ze bevatten en de bessen worden in de loop van de tijd kleiner. Een jonge struik zwarte bes wordt gevormd uit 7-10 sterke takken, de rest wordt weggesneden. Van de jonge scheuten blijven 3-4 van de sterkste over, waarbij ze 4-5 bovenste knoppen afsnijden. Op volwassen struiken die de leeftijd van zes hebben bereikt, wordt jaarlijks een derde van de oude takken gesnoeid tot de eerste sterke knop en worden droge takken tot aan de basis afgesneden. Laat de groei niet bij de wortels groeien - het zal uw zorg voor de struik verstoren.

Na het snoeien worden de struiken gepoft om de groei van nieuwe scheuten vanaf de wortels te stimuleren, waarvan je de sterkste volgend jaar de verouderde takken vervangt. Het is gemakkelijk om oude takken van jonge takken te onderscheiden - hun bast is donkerder.

Rode en witte bessen dragen vrucht aan oude takken. Vorm een ​​vruchtbare struik, laat er jaarlijks 2-3 jonge scheuten op staan, zonder ze in te korten, verwijder de rest. Na verloop van tijd stoppen er zich vruchten op de top van de oude takken, dus ze moeten worden ingekort voordat ze vertakken. Als dit niet helpt, verwijder ze dan op dezelfde manier als droge, zieke, kromme of groeiende takken in de struik.

Snoeien van kruisbessen

Wanneer kruisbessen snoeien?

Kruisbessen hebben de neiging snel te groeien, zowel in de hoogte als in de breedte, dus kruisbessentakken worden jaarlijks gesnoeid nadat de bladeren uit de struiken vallen.

Struiken snoeien

Bij het snoeien van kruisbessenstruiken worden voornamelijk droge, kromme, verdikkende en oude takken bij de wortel verwijderd, waardoor de opbrengst van de struik afneemt. Selecteer op een jonge struik de vijf sterkste takken en kort ze in tot een hoogte van 20-25 cm, en verwijder de rest van de groei. In oudere struiken wordt, naast sanitair snoeien, het inkorten van gebogen en neerwaartse scheuten uitgevoerd en wordt de jonge groei van het huidige seizoen doorgesneden tot de tweede of derde sterke knop, zonder de takken die u besluit te laten dragen te kort te maken. Zorg ervoor dat de begroeiing van de wortels niet groeit, verwijder deze op tijd.

Blackberry snoeien

Wanneer moet u bramen snoeien?

Als de bramen geoogst zijn, is het hun beurt om ze te snoeien. Vroegrijpe variëteiten kunnen in de zomer worden teruggesnoeid, onmiddellijk na het plukken van bessen; het snoeien van laatrijpe variëteiten wordt in de herfst uitgevoerd.

Hoe te trimmen

Omdat de braam een ​​naaste verwant is van de framboos en vrucht draagt ​​aan de takken van het tweede jaar, worden de takken van de braam die dit jaar vruchten hebben afgeworpen na de oogst bij de wortel gesnoeid. Van de scheuten van het lopende jaar blijven 6-8 van de meest ontwikkelde over, de rest wordt verwijderd, zoals alle zieke, verwrongen scheuten die in de struik groeien. De resterende scheuten, als ze tijdens het seizoen meer dan een meter zijn gegroeid, worden afgesneden met toppen van 10-15 cm om de ontwikkeling van laterale knoppen te stimuleren en de opbrengst van deze scheuten in het volgende jaar te verhogen.

Bosbessen snoeien

Timing van het snoeien van bosbessen

Bosbessenvruchtvorming vindt plaats op de scheuten van vorig jaar. De eerste jaren worden bosbessen helemaal niet gesneden; in het derde jaar worden alle fruitknoppen aan de plant verwijderd. Alle snoeiprocedures worden uitgevoerd nadat het blad is gevallen.

Snoeien van struiken in de herfst

In het vierde jaar na het planten van de plant in de volle grond, dat wil zeggen wanneer de plant 5-6 jaar oud is, worden te laaggroeiende takken uit de struik gesneden en worden kleine gezwellen rond de struik verwijderd. Drie jaar na het planten van een bosbessenzaailing in de tuin, knip je alle lage, verspreide takken jaarlijks uit, laat je alleen rechtopstaande gezwellen achter, dun je het midden van de struik uit en verwijder je alle zwakke, zieke en oude takken.

Jonge scheuten die geen tijd hebben om te groeien en vóór de winter sterker worden, moeten ook worden verwijderd. Idealiter zouden alleen skeletachtige takken en sterke scheuten in de struik moeten blijven, niet meer dan vijf tot zes jaarlijkse scheuten. Rechtopstaande bosbessensoorten mogen niet in het midden overgroeien en laaggroeiende takken moeten worden verwijderd voor het verspreiden van variëteiten.

Kamperfoelie snoeien

Wanneer kamperfoelie snoeien

Veel experts zijn van mening dat kamperfoelie pas hoeft te worden gesnoeid als hij 5-7 jaar oud is. Kamperfoelie draagt ​​vrucht op jaarlijkse scheuten, maar komt pas in het achtste levensjaar tot volle vruchtbaarheid. Het is het beste om kamperfoelie in de herfst te snoeien, nadat het loof is gevallen, maar stel deze procedure niet uit tot de eerste sneeuw.

Hoe te snoeien in de herfst

Vanaf het achtste levensjaar wordt een jaarlijkse dunnere en verjongende snoei van kamperfoelie uitgevoerd, waarbij de veroudering en te verdikte toppen van de skeletachtige takken worden verwijderd, waardoor de rol van vervangende scheuten die groeien in het middelste deel van het oude skelet geleidelijk toeneemt. tak als nieuwe dragende takken. Het verdunnen van de perifere zone wordt uitgevoerd door trimmen. Zorg ervoor dat de onderste delen van de takken niet te bloot komen te liggen.

Over het algemeen heerst op jonge struiken een lichte verdunning met verkorting van de scheuten, en volledig vruchtdragende struiken worden matig verdund, waarbij de scheuten ook enigszins worden verkort. Oude struiken zijn onderhevig aan sterke uitdunning. Laat een derde van de vruchtdragende takken helemaal niet snoeien, tenzij dit nodig is voor sanitaire doeleinden. Na verloop van tijd - bij het bereiken van de leeftijd van 8-10 - worden deze takken beurtelings "op een stronk" gekapt.

Andere tuinheesters

Welke andere fruitheesters worden in de herfst gesnoeid?

Bosbessen snoeien

Het snoeien van bosbessen gebeurt voornamelijk aan het begin van de lente, hoewel het snoeien in de herfst kan worden gedaan, wanneer de bosbessen hun bladeren hebben afgeworpen. Struiken die de leeftijd van 3-4 jaar hebben bereikt, worden afgesneden, waarbij gedroogde, beschadigde en zieke takken worden verwijderd, waardoor 6-8 ontwikkelde takken als skelet achterblijven. Takken ouder dan 4 jaar worden op een hoogte van 20 cm vanaf de grond afgesneden en de zijscheuten met knoppen worden volledig uitgesneden. Struiken ouder dan vijftien jaar, om de struik te verjongen en de opbrengst te vergroten, worden volledig gesneden op een hoogte van 20 cm vanaf het aardoppervlak.

Irgi snoeien

Irga begon op driejarige leeftijd af te snijden, waardoor slechts twee of drie sterke scheuten van de jaarlijkse groei overbleven en de rest werd verwijderd. Als gevolg hiervan zouden er ongeveer vijftien takken van verschillende leeftijden op de gevormde struik moeten zijn. Takken die de leeftijd van zes jaar hebben bereikt, moeten "aan de ring" worden verwijderd, zodat ze worden vervangen door ontwikkelde scheuten van basale groei.

Rozenbottels snoeien

Rozenbottels kunnen ook het beste in de herfst worden gesnoeid. In volwassen struiken worden alle takken ouder dan vijf jaar weggesneden, hoewel ze zeven of acht jaar vrucht kunnen dragen, maar de kwalitatieve en kwantitatieve indicatoren van hun productiviteit zijn merkbaar verminderd en ze zullen voedsel en water in dezelfde hoeveelheden consumeren . Vervanging van oude gesnoeide takken wordt gevormd door de sterkste scheuten van wortelgroei.

Actinidia snoeien

Het snoeien van planten, dat zijn meer wijnstokken dan struiken, wordt vaak ook in de herfst gedaan. Actinidia moet bijvoorbeeld in november worden gesnoeid, wanneer het blad eraf valt en de eerste strenge vorst voorbij is. Verwijder bij het snoeien alle dunne, zwakke, verdikkende kroon en gebroken scheuten. Een of twee wijnstokken, die drie jaar vrucht dragen, worden omgesneden tot een krachtige jonge liaan die er laag op staat.

Over de herfstsnoei van sierheesters vertellen we u in een apart hoofdstuk.

Literatuur

 1. Lees het onderwerp op Wikipedia
 2. Informatie over fruitgewassen
 3. Informatie over bessengewassen

Secties: Fruit- en bessenplanten Bessenstruiken Tuinieren


De inrichting van het tuinperceel is niet compleet zonder fruit- en bessenstruiken en bomen. In een tuin met een prachtig landschapsontwerp zou er een plaats moeten zijn voor een bessenstruik: frambozen, kruisbessen, aalbessen, duindoorn, kamperfoelie, bramen, bosbessen, irgi. Wij bieden u een overzicht van de meest populaire heesters.

Je hebt vast wel eens gehoord over de geweldige eigenschappen van frambozen. Het is moeilijk voor te stellen dat frambozenstruiken vroeger uitsluitend in bossen groeiden. En pas enkele eeuwen later begonnen ze het in tuinpercelen te fokken. Frambozen hebben veel voordelen; ze zijn gewoon nodig in de tuin. Heesters hebben, afhankelijk van de variëteit, rode bessen, minder vaak geel en paarszwart.

Soorten frambozen

 • Traditionele variëteiten van vroege, midden- en late rijping. Ze passen zich aan alle omstandigheden aan. Het nadeel is een lage opbrengst.
 • Grootvruchtige vruchten worden als hoogproductief beschouwd. Ze laten toe om bessen tot 12 gram per stuk te kweken.
 • De meest populaire zijn gerepareerd. Ze beginnen in het eerste jaar vruchten af ​​te werpen.

Verse, sappige frambozen

Zorgfuncties

Bessenstruik vereist regelmatig water geven, losmaken en bemesten. Het planten gebeurt in de lente of herfst. Voor de winter is de grond rond de struik geïsoleerd. In het voorjaar is het nodig om te trimmen en te binden. Alle bovenstaande maatregelen zijn nutteloos als de struik niet tegen ziekten wordt beschermd.


Kruisbes

Kruisbessen worden vaak noordelijke druiven of Russische kersenpruimen genoemd. Een pretentieloos gewas levert goede opbrengsten op. Struiken voelen geweldig aan in verlichte gebieden. Ze zijn bang voor schaduwen en wateroverlast. Kruisbessen vind je in bijna alle regio's. Struiken beginnen vruchten af ​​te werpen vanaf het derde jaar. De bessen kunnen groen, geel of roodbruin zijn. Er zijn minstens 1500 soorten

Kruisbessoorten

 • Europese rassen worden geprezen om hun hoge smaak. Het nadeel is de instabiliteit bij ziekte en vorst.
 • Amerikaans - zijn niet bang voor droogte, geef een goede oogst. Qua grootte zijn de bessen inferieur aan Europese rassen.
 • Hybride - combineert het beste. In tuinpercelen worden ze als de meest voorkomende beschouwd.

Zorgfuncties

Kruisbessen verdragen geen zure bodems; het wordt aanbevolen om tuincompost en kalk aan de plantgeul toe te voegen. In september worden struiken geplant. Bij aanplant in het voorjaar kan de plant afsterven. Oude en droge takken moeten worden gesnoeid. Verzamel kruisbessen terwijl ze rijpen. Vanwege de doornen aan de takken is het beter om dit met handschoenen te doen.

Rode kruisbes


Kruisbes verwerking

Kruisbessen hebben meer kans op echte meeldauw - verminder het risico op de ziekte. Sproei de struiken vóór de knopbreuk in met een 3% oplossing van kopersulfaat of 5% oplossing van ijzersulfaat. Als alternatief een oplossing van Topaz, Skor of Gamair. Herhaal de procedure voor de bloei met Tiovit Jet of Alirin-B, of gebruik een oplossing van natriumcarbonaat (50 g per 10 L water).

Als de kruisbes door de mot wordt gekozen, volg dan dezelfde procedures als voor de bes.Sproeien met Aliot, Kinmiks, Inta-Ts-M of Carbocin zal ook de "noordelijke druiven" beschermen tegen de intriges van bladwespen, schaalinsecten en vitrines.


Kamperfoelie

Eetbare soorten kamperfoelie worden in de volksmond "verjongende bessen" genoemd. De naam kwam niet toevallig voor, omdat de bessen een element van jeugd bevatten - selenium. Heesters bloeien prachtig, daarom worden ze vaak voor decoratieve doeleinden gebruikt. In grotere mate wordt de bes echter gewaardeerd als een nuttige opslagplaats van vitamines.

Kamperfoelie-variëteiten

 • Langvruchtige kamperfoelie - middelgrote struiken onderscheiden zich door de cilindrische vorm van de bessen.
 • Hybride variëteiten - gefokt door fokkers door bessensoorten te kruisen.
 • Mid-late variëteiten - laat u kamperfoelie oogsten tot laat in de herfst.

Zorgfuncties

Struiken verdragen schaduw niet goed. Bij het kiezen van een plaats om te landen, is het beter om de voorkeur te geven aan zonnige plaatsen. Geschikt om zowel in het najaar als in het voorjaar te planten. In het voorjaar moet dit gebeuren voor het begin van het groeiseizoen. Kamperfoelie groeit langzaam zodat de struik wortel schiet en goed bevrucht, hij wordt gevoerd.

Struiken van 6-8 jaar oud vereisen sanitair snoeien. Dode takken moeten worden verwijderd... Jonge scheuten hoeven niet te worden geknipt.

Kamperfoeliebessen op een struik


Bes

Meerjarige bessenstruiken zijn te vinden in tuinpercelen en plantages. Bessen staan ​​bekend om hun smaak en nuttige eigenschappen. Met struiken, pretentieloos om voor te zorgen, kunt u rijke oogsten verzamelen. Het is bijna onmogelijk om één enkele variëteit voor de site te kiezen. De beste optie zou zijn om meerdere soorten tegelijk te kweken. Jonge boompjes overwinnen adequaat de harde rampen van de natuur in een koude winter.

Soorten aalbessen

 • Zwarte bessen van vroege, gemiddelde en late rijping. Grootbloemige variëteiten worden als het populairst beschouwd.
 • Rode bes - verschilt in zwaardere trossen. Struiken kunnen tot 20 jaar groeien zonder te verplanten.
 • Witte bes - een variëteit in smaak en voordelen is niet onderdoen voor rood.
 • Hybride variëteiten - gefokt door het fokken van kruisbessen en bessenvariëteiten.

Zorgfuncties

Produceert een goede oogst in goed doorlatende grond. Mag niet in een zure omgeving geplant worden. Het losmaken van de grond is vereist tijdens het groeiseizoen. Laat de grond niet uitdrogen; bij droog weer is het noodzakelijk om water te geven.


Hoe frambozen te planten

Op de voorbereide en bemeste plaats om op een rij te planten, worden geen brede voren of ondiepe gaten gegraven. Bij een slechte voorbereiding van de locatie worden plantkuilen 35-40 cm diep en 45-55 cm in diameter gegraven, waarna mest en vruchtbare niet-zure grond op de bodem van de put worden gelegd. In geval van overstroming van de site, wordt geplant op een heuvel (bedden of heuvels).

Bij het planten worden de wortels van de zaailing op de bodem van de put verdeeld en eromheen bedekt met aarde, zodat de vegetatieve knop zich 1,5-3 cm onder het niveau van het oppervlak van de put bevindt. Na het planten is het nodig om water te geven, de grond los te maken en met stro of humus rond de plant te mulchen.

Om de opbrengst in de eerste jaren te verhogen, kan worden geplant met twee zaailingen in één gat of drie wortelstokken (stekken).

Wanneer frambozen planten

Zaailingen planten kan zowel in de herfst als in de lente. Bij het planten in de lente moet er rekening mee worden gehouden dat het planten moet worden uitgevoerd voordat de groeiknoppen oplossen.

Hoe de grond te bereiden voor het planten van frambozen

Het is raadzaam om de grond voor het planten van tevoren voor te bereiden. Om dit te doen, wordt in de herfstperiode alle onkruid verwijderd uit het gebied dat is toegewezen voor aanplant, worden mest en een complex van meststoffen aangelegd, gevolgd door het graven op een bajonet met schop.

Afstand tussen struiken bij aanplant

Frambozen worden geplant met een interval van 35-60 cm tussen struiken en 180-200 cm tussen rijen. Bij het planten van bramen 80-130 130 cm. Bij struikenteelt van cultuur is de plaatsing van planten 1,6 * 1,8 m. In variëteiten met een lage scheut van educatief vermogen (Kaliningrad, Kenby, Nagrada), wordt het planten strakker uitgevoerd. Wortelstok en stekken, indien geplant, worden nauwelijks in een groef in een ketting gelegd.

Hoeveel struiken is het wenselijk om op de site te hebben

Dit wordt allereerst bepaald door de wensen van de tuinman en natuurlijke en klimatologische factoren. In amateurtuinen varieert het aantal frambozenstruiken van 15 tot 45. Het is voldoende voor bramen om 2-3 struiken te hebben.

Verschillende soorten planten en hun bestuivers

Natuurlijk heeft het telen van verschillende soorten frambozen in hetzelfde gebied positieve eigenschappen. In dit geval worden struiken met een vroege rijpingsperiode langs de randen geplant. Voor bestuiving hebben frambozen en bramen geen behoefte en kunnen ze groeien en vrucht dragen bij het planten van één variëteit.


Bestsellers van onze cattery

Framboos met uitstekende smaak- en uiterlijkindicatoren. De stammen van dit ras zijn zeer sterk, praktisch zonder doornen en bereiken een hoogte van 2 meter. Bessen behouden hun vorm ook bij het koken van jam.

We bieden kornoeljessoorten die bestand zijn tegen ongedierte en klimatologische omstandigheden. De gepresenteerde variëteiten kunnen meer dan één generatie vrucht dragen en behagen met een enorme opbrengst. Kornoeljevruchten worden gebruikt als voedsel en als medicijn.

Een zeer populaire perzikvariëteit onder kopers, die in de tweede helft van juli rijpt. Vruchten met een gemiddeld gewicht van 110-130 gr., Sappig, zoet, licht zuur en buitengewoon aroma. Het ras is zelfvruchtbaar.

Een veel voorkomende zoete kersensoort met grote vruchten, die 10 gram wegen, rijpt in de eerste helft van juni. De boom draagt ​​veel vruchten, de kroon is gemakkelijk te vormen.

Een van de beste gele frambozensoorten. Grootvruchtige variëteit - de massa bessen reikt van 4 tot 8 gram. De opbrengst is ongeveer 3 kg per plant, de smaak van de bessen is licht zuur.

Zoete kers met grote vruchten tot 10 gram. Rijpingsdatum - begin juli. De kersensoort is gedeeltelijk zelfvruchtbaar met een zoete en sappige smaak. De boom is middelgroot, de kroon is bolvormig.


Bekijk de video: Blauwe bessen, de geheimen van een rijke oogst.


Opmerkingen:

 1. Mit

  Naar mijn mening begaat u een fout. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 2. Iustig

  Ja, het is juist om te zeggen

 3. Warton

  dyaya .... oude temka, maar er is geen mi ^^ zelfs als je niet naar de foto's kijkt))) geen fsё ^ _ ^

 4. Jaisen

  De site is goed, maar ik heb het gevoel dat er iets ontbreekt.

 5. Manolito

  Ongeëvenaard antwoord;)

 6. Motavato

  Het is een opmerkelijk, nogal grappig stukSchrijf een bericht